Bodil BredsdorffBodil Bredsdorff debuterede som forfatter i 1975 med billedbogen Der hvor Linda bor. Billedbogen er illustreret af en af de store illustratorer i dansk børnelitteratur, Lillian Brøgger.

Bogen er fra dengang, hvor billedbogen kunne leveres med bare én farve ud over sort og hvid og grå. Bogen er naturligvis en typisk 70’er bog. Helt ud i titlen signalerer den, hvornår den er fra – ligesom en hel række af Bodil Bredsdorffs øvrige bøger fra den tid. Der findes tidstypiske titler som: Marias mor bor alene.

Disse vil næsten ikke blive inddraget i denne bog. Her vil vi i særlig grad koncentrere os om den del af forfatterskabet, der er fra efter ca. 1990 og frem til i dag. Det er i den periode, hvor Bodil Bredsdorffs mest spændende og vedkommende bøger er udkommet.

Forfatterskabet er bemærkelsesværdigt. Stilfærdigt har Bodil Bredsdorff skrevet sig ind som en af vore betydelige børnebogsforfattere, hvor temaer som fortællinger om livsvilkårene i Ulandene og fortællinger fra en nær fortid synes at være foretrukne i de senere år.

Sproget er altid en nydelse. Bodil Bredsdorff bruger slet ikke noget floromvundet eller flamboyant sprog. Det er snarere dæmpet, lavmælt, nøgternt – men med en ganske solid poesi indfældet på en måde, så man som læser drives med igennem bøgerne. Denne stilistiske force udvikles fra bog til bog, og nydelsen er hver gang uden bivirkninger. Somme tider brænder sproget så meget igennem, at man glemmer, om også indholdet står mål med den elegante sprogformning. Men sikken kvalitet.

Undertegnede betragter firebindsværket Børnene i Kragevig( Krageungen, Eidi, Tink og Alek) som det foreløbige hovedværk. Det indbragte da også Kulturministeriets børnebogspris i 1995.

Men siden er der udkommet fine værker som Safran (1996), Slangefloden og Pigen med den gule hund (begge fra 2005). Endvidere i 2007 Hvad der kan ske når man drikker Cabanga og Min slagsbror.

Af Bogens forord

Bogen udkommer 4. april
Bogens pris: Kr. 139,00