Bent Haller, f. 1946, er en af vore største romankunstnere. Igennem 30 år har han nu henrykket og imponeret sine mange læsere.
Ca. 120 værker er det blevet til. Det er ikke så lidt - og slet ikke, når man tænker på, at der faktisk ingen fusere er imellem. Alle er det værker, som står sig.

Det vidtspændende forfatterskab tager sin begyndelse den 26. september 1976. Bent Haller har med andre ord 30 års forfatterjubilæum i 2006. Og det gik ikke stille af. Ikke færre end fire bøger så dagens lys! Det er da godt gået ...?

Det starter med et gevaldigt bulder og brag med en børnebog, Katamaranen, som vinder en børnebogskonkurrence, og som skaber en furore og en opmærksomhed, som forfatteren vel ikke havde forudset, og det udvikler sig siden i en retning, som gør ham til en af vore aller største og bedste fortællere — om ikke den største.

Fra skønlitterær forfatter til et par romaner, der må kaldes socialrealistiske, udvikler han sig langsomt til den store fortæller, som han er nu.

Dette forfatterskabsportræt er en lystvandring i og en perspektivering af nogle af hans vigtige bøger, ligesom der peges på problemfelter, som i undervisningen vil kunne forfølges i litteraturarbejdet med fortællingerne.
Denne bogs første del præsenterer det store, vidtforgrenede forfatterskab.

I bogens anden del findes der omtale af og opgaveforslag til udvalgte værker til brug for undervisningen i dansk. Det drejer sig fx om værkerne: Silke, Halte Idla, Neondrengens profeti, Ispigen, Lille Lucifer, Mig og Fanden og Historien om Hønsepigen.

Desuden vil også nogle anmeldelser af de relevante værker blive optrykt.


Bogen koster: kr. 139,00